søndag den 10. juni 2012

Filmovertrækning, fodbold og vandfald



Overtrækningsudstyr studeres.
Det har været endnu en uge med knald på her på KSP. De første par dage gik med at rette eksamensopgaver (hvilket tager lang tid!) og forberede undervisning til næste uge. I løbet af mandagen ankom de tre repræsentanter fra BASF, som skulle undervise på kurset i filmovertrækning, der forløb fra onsdag til fredag. Det viste sig at den ene, Maureen, oprindelig kommer fra Nigeria, men har boet de sidste 16 år i Birkerød. Så hun snakkede perfekt dansk. Onsdag morgen ankom kursisterne – Tanzania, Kenya og Uganda var repræsenteret og deltagerne kom både fra regulatoriske instanser, universiteter og medicinalfirmaer for at blive klogere på, hvordan man overtrækker tabletter.  Hele dagen forløb med forelæsninger om teorien bag filmovertrækning (iblandet en vis del reklame for BASFs produkter, men det holdt de nu på et rimeligt niveau). Torsdag kom så den del der var mest spændende for os fra KSP, nemlig den praktiske del i vores Industrial Pharmacy Teaching Unit med vores placebo tabletter. Heldigvis klappede det hele og vi fik lavet nogle flotte lilla tabletter. Fredag var der igen forelæsninger.



Også om aftenerne har der været fuldt program. Et par af aftnerne var vi ude og spise med BASF-folkene, og onsdag aften havde Kilimanjaro Mountain Club arrangeret et foredrag hvor en læge fra England fortalte om hvordan han og en ven havde tilbragt årets første 4 måneder med at cykle 7000 km ned gennem Østafrika. Ganske interessant. 

3. årgang i de gule trøjer. 

Bananplantage i Marangu.
I går, lørdag, gik det løs fra morgenstunden med venskabsfodboldkamp mellem KSPs 1. og 3. årgang, som endte 3-1 til 3. årgang. Lone, som du kan se, bliver de gule trøjer stadig flittigt brugt. Efter kampen havde en af de 1. års studerende arrangeret en tur til Marangu – en landsby der ligger i regnskoven på vej op ad Kilimanjaro – for at se på vandfald. Marangu = place of water. Det blev til nogle gode timer, inden turen gik tilbage til Moshi i rette tid til at nå Danmark – Holland kampen. Jeg så kampen hos directoren for Saint Luke Foundation – Bernd, som er fra Tyskland og hans kone Païvi. Efter DK-kampen var der et ryk-ind af tyskere, som satte en projekter op, så Tyskland – Portugal kunne følges i storformat.  Det kræver nogle specielle kanaler at kunne se EM-kampene, så jeg tror Bernd og Païvi får mange gæster i den kommende tid. 

Ndoro water fall, Marangu.
Kamæleon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar