søndag den 29. april 2012

Regntid


Bønnemark i aftenlys.
Nu er regntiden godt i gang her i Tanzania. Den var en lille måned forsinket, men mod slutningen af marts begyndte det at regne. Der kommer nogle ordentlige skyl ind i mellem, mest om natten. Og afgrøderne skyder op rundt omkring på markerne. Her i Moshi-området dyrkes der primært majs og bønner, mens banan – og kaffeplantagerne trives på ”the slopes of Kilimanjaro”, dvs. lidt højere oppe af bjerget.
I Moshi er det ret tørt i forhold til mange andre steder. F.eks. regner det meget mere i Arusha, som ligger en times kørsel herfra (og 500 m højere, 1300 m vs. 800 m i Moshi). Dette afspejles tydeligt i højden af majsmarkerne, som stiger jævnt når man bevæger sig fra Moshi mod Arusha.
Regn!
For tiden er det ofte overskyet, og det betyder at
temperaturen er betydeligt lavere, end da jeg ankom for et par måneder siden.  Når solen en gang imellem kigger frem, kan det dog stadig være ret varmt. Det er sæson for avocadoer, som kan købes store, lækre og spiseklare for halvanden krone. Desværre sluttede mangosæsonen, til min store fortrydelse, med udgangen af februar.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar