mandag den 12. marts 2012

Safari


Egentlig havde jeg tænkt mig at tage den lidt med ro mht. turistaktiviteter, i hvert fald i starten.  Men når nu man får en safari serveret på et sølvfad, så skulle man da være et skarn, hvis man sagde nej tak.  To af de amerikanske professorer, Fran og Ralph, har ikke været i Afrika før, og derfor syntes søster Zita og Steve at der måtte ske et eller andet her i weekenden, eftersom vi stort set ikke forlader KSPs område i hverdagene. Så de havde arrangeret en lørdag-søndag tur til Ngorongorokrateret.

Lørdag formiddag var der midtvejseksamen for kursisterne. Jeg sad eksamensvagt, mens de andre holdt et møde ang. muligheden for at installere et kvalitetssystem her på stedet. Om ikke andet, så et der kan bruges i undervisningsøjemed.  Efter frokost blev vi hentet i land cruiser, hvorefter vi kørte hele eftermiddagen og var fra fremme i Karatu ved spisetid. Vi overnattede på Karatu lutheran hostel, og kl. 6 næste morgen var der afgang mod krateret.

Ngorongorokrateret er en nedsunket vulkan (caldera), med et krater på 20 km i diameter. Her findes både græsland, skov og en saltvandssø, og pga. dette attraktive miljø er krateret hjemsted for over 20.000 vilde dyr.

Når først man er inde i nationalparken, foregår transporten på hullede jordveje. Det er ikke noget problem, når man kører i land cruiser. Men hvis man skal til Nairobi (hovedstaden i Kenya), er der ikke andre muligheder end at køre på de samme veje, hvilket er skæbnen for en del større lastbiler. 

Vi var nede i krateret ved 7:30 tiden og fik en flyvende start med to løver, en han og en hun, der lå og slappede af. Måske havde de lige spist morgenmad… Vi havde nogle fantastiske timer dernede med gnuer, bøfler, næsehorn, elefanter, flamingoer, hyæner, vortesvin, zebraer og løver, ind til vi forlod krateret ved 14-tiden og satte kursen mod Moshi.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar