mandag den 19. marts 2012

Graduation



Fredag formiddag var der eksamen for Industrial Pharmacy Advanced Training-kursisterne, og lørdag formiddag var der graduation, som i år var slået sammen med graduation for de øvrige KSP studerende (ordinary diploma, som man opnår efter 3 år).  For første gang var det også besluttet at det var the graduates og ikke professorer/undervisere, der mødte op i ”cap and gown”. Det passede flere af os ganske fint, eftersom temperaturen hurtigt sneg sig op over 30 grader.


Klar til festivitas
Det var lidt svært at blive klog på om ceremonien startede kl. 9 eller kl. 10, men kl. 10 var der stadig rimelig tomt på stolerækkerne. Så begyndte folk imidlertid at indfinde sig, og ca. 10:20 ankom the guests of honor, en præst, en biskop, og en mindre delegation fra KCMC (Kilimanjaro Christian Medical Center, som ligger lige ved siden af KSP). Så kom the graduates ind under fanfare, og ceremonien kunne begynde.

The graduates






Først var der bøn og derefter fulgte en længere række taler. Rektor for KSP, Mlaki, påpegede at det nu er 10 år siden at de første 12 studerende blev optaget på KSP. Skolen er kommet langt siden da, og det står allerede nu klart for mig, at der er gang i mange initiativer for at højne niveauet indenfor farmaci. Bl.a. er der tale om i fremtiden at udbyde både bachelor og masteruddannelser, hvilket kunne være fantastisk. Men som kræver, at der bliver ryddet nogle sten på vejen. Prof. Steve fortalte om sin vision om at udbyde et masterprogram fra Purdue University, USA, på KSP. Repræsentanten for de KSP-studerende var mere jordnær og gjorde opmærksom på pladsproblemer og mangel på lærerkræfter og skolebøger.

High table

KSP principal, Mr. Mlaki

Diplomer udleveres

Class of 2012
Da talerne var til ende og the graduates havde fået beviser, håndtryk og knus var der musik og frokost for alle. Dertil vand og sodavand. Det var en rigtig hyggelig dag, som for mit vedkommende markerede afslutningen på de første to uger med IPAT-kursus og amerikanere. Nu skal jeg i gang med at finde ud af, hvordan de kommende måneder skal forme sig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar